Séta a Csörsz utcai ortodox zsidó temetőben

2024.06.23.
147 olvasó

Illyés Bence vezetésével részt vettünk egy érdekes sétán a Csörsz utcai ortodox zsidó temetőben. Nem részletezem mennyi mindent tudtunk meg az ortodox zsidóság temetkezési szokásairól, valamint vallási és kulturális hagyományairól, mert a vezetőnk valósággal elhalmozott bennünket új ismeretekkel. A sírkert kicsi, és szépen rendezett, tehát nem tipikus fotótéma, de így is készült néhány felvétel. Ezek közé beillesztettem azokat is, amelyeket az odaút során készítettem. Egyik sem valódi streetfotó, de a hangulatuk talán így is érdekes. Az egyik képen magam is megmutatkozom. Fejfedőben, ahogy ezen a szent helyen illik.

____________________

Kiegészítés: A közeli képek egy 80mm-es Viltrox prime objektívvel készültek, a szélesebbek pedig egy 23mm-es Fujinon prime-el (a gép egy Fuji X-T3-as volt). Itthon vettem észre, hogy a 23-as objektívvel gyártott felvételek majdnem mind életlenek. Nagyon meglepett ez, olyannyira, hogy el fogok menni egy tesztelés körútra ezzel a 23mm-essel. Egészen új optikáról van szó, még garanciás.

Sanyi bácsi

Író, szerkesztő, a Streetfotó.hu mellett a Regénytár (https://regenytar.hu) és az Irodalmi Élet (https://irodalmielet.hu honlapok szerkesztője és működtetője.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Go toTop