Az első közös fotóséta

2023.06.23.
833 olvasó

Feliratkozott látogatóinknak értesítést küldtünk, hogy június 25-én fotósétát tartunk a Salgótarjáni úti zsidó temetőben. Akik jelentkeztek a programra, megkapták tőlünk az értesítést, hogy hol, és mikor találkozunk. Mivel zsidó temetőben fogunk járkálni, be kel tartani bizonyos öltözködési szabályokat:

  • Megfelelő és tiszteletteljes öltözet: Viselj visszafogott és tiszteletteljes öltözetet. Kerüld az olyan ruhadarabokat, amelyek túl kihívóak, túl színesek vagy túl lazák lehetnek. A temetőbe való belépéskor általában ajánlott a vállakat és a lábakat is takarni.
  • Fejfedő viselése: Néhány zsidó hagyomány szerint a férfiaknak kötelező a fejfedő viselése a temetőben. Ez általában egy kalap, sapka vagy kipá lehet. Egyes közösségekben a nőknek is lehetőségük van arra, hogy fejfedőt viseljenek, de ez nem mindenhol szokás.
  • Kellő tisztaság és ápoltság: Fontos, hogy megfelelő tisztaságban és ápoltságban legyél, amikor egy zsidó temetőbe mész. Ez magában foglalja a tiszta ruházatot, a rendezett hajat és az ápolt megjelenést.
  • Személyes tárgyak elkerülése: Kerüld az ékszereket, a feltűnő sminket és az olyan tárgyakat, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a tiszteletadáshoz vagy a temetőlátogatáshoz.
  • Mobiltelefonok használata: Általában javasolják, hogy a temetőben ne használj mobiltelefont vagy ne legyél túlságosan hangos, hogy ne zavarj másokat a gyász és a csend pillanataiban.

Ezt kérjük betartani, és a várható hőség miatt ivóvizet is hozzanak magukkal.

Sanyi bácsi

Író, szerkesztő, a Streetfotó.hu mellett a Regénytár (https://regenytar.hu) és az Irodalmi Élet (https://irodalmielet.hu honlapok szerkesztője és működtetője.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Go toTop