A ridikül mint házi kedvenc

2023.06.19.
1K olvasó
A streetfotó akkor igazán érdekes, ha kellően titokzatos. Ha: nem tudjuk, mi történik, a megfejtés a képzeletünkre van bízva.

Fogalmunk sincs, mi történik ezen a képen: a guggoló hölgy kivesz valamit a ridiküléből? Netán beletesz valamit? Úgy tűnik, mintha cirógatná a kis táskát, ami azt sejteti, egy gonosz varázsló a kutyusát változtatta át ilyenné. Megannyi nyugtalanító kérdés, amire sosem tudjuk meg a választ. A fotós ezt a pillanatot kapta el, amikor még nem, vagy már nem történt semmi érdekes, ám ez az a pillanat, amikor muszáj elgondolkodunk az előzményeken, vagy a folytatáson. Talán Sherlock Holmes többet is kiderítene erről a képről, de mi nem vagyunk nyomozók. Viszont teljesítettük a streetfotó egyik fontos feltételét, ami abból áll, hogy kérdéseket intéz(het) a szemlélőjéhez. Ez a kép sem tökéletes, hiszen nem volt idő a kompozícióhoz, a történésre azonnal reagálni kellett, mégpedig úgy, hogy a műfaj másik fontos követelménye, a diszkréció megmaradjon.

Sanyi bácsi

Író, szerkesztő, a Streetfotó.hu mellett a Regénytár (https://regenytar.hu) és az Irodalmi Élet (https://irodalmielet.hu honlapok szerkesztője és működtetője.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Go toTop