Vigyázz, kész, rajt!

2020.04.21.
993 olvasó

A fotózással foglalkozó weboldalakkal, YouTube-csatornákkal Dunát lehetne rekeszteni, így abban, hogy mi is megpróbáljuk hozzátenni a saját kínálatunkat ehhez az elképesztően bő választékhoz, nincs semmi rendkívüli. Joggal kérdezik tőlünk, hogy mi ebben a kísérletben az újszerű, vagy miben különbözik a téma iránt elkötelezett sok száz, profi módon felépített és működtetett oldaltól? A válasz röviden az, hogy a célkitűzéseiben, mert amíg ezen a területen mindenki azt próbálja elhitetni a látogatóival, hogy bámulatos magabiztossággal mozog a maga szakterületén , mi ennek ellenkezőjét állítjuk. Nem vagyunk hivatásosok, csak lelkes műkedvelők, akik az évek, évtizedek során azért felcsipegettek néhány morzsát a tudatos fényképezés felé vezető úton. De abban őszintén reménykedünk, hogy a képeink, minden hibájuk ellenére is érdekesek. Azt a világot mutatják meg, amelyben élünk, és amelyből megpróbálunk kiragadni egy-egy mozzanatot. Akinek van kedve, csatlakozhat hozzánk. Mindenkit szívesen látunk, és barátként fogadunk ebben a kicsiny klubban.

Az is régi igazság, hogy a nagy lendülettel induló honlapok gyorsan befuccsolnak, mert bizony sokkal könnyebb egy webes magazint létrehozni, mint működtetni. Mi nem szeretnénk ebbe a hibába esni. Nem vállalunk többet, mint amennyit megtehetünk. Támogatóink, hirdetőink nincsenek, ezért nem ígérjük azt, hogy napilapszerűen ontjuk majd a streetfotózással kapcsolatos híreket, mert ahhoz komoly szerkesztőségi apparátus kellene. Ehelyett olyan webes magazint szeretnénk létrehozni, amely a közösségi média bevonásával kel életre. Tervezünk minipályázatokat, és egy olyan webáruházat, ahol használt, de jó állapotban lévő fotós holmikat fogunk kínálni, és teret biztosítunk majd az olvasói fotók befogadásának, amelyek közül a legjobbakat szerényen meg is jutalmazzuk.

De ez még a jövő zenéje, most még ott tartunk, hogy az oldal elindult, és folyamatosan csinosodik, gazdagodik. Minden egyéb az önökkel együtt kifejtett közös munka függvénye.

 

Sanyi bácsi

Író, szerkesztő, a Streetfotó.hu mellett a Regénytár (https://regenytar.hu) és az Irodalmi Élet (https://irodalmielet.hu honlapok szerkesztője és működtetője.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

Go toTop